Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی گمرک با تأکید بر اینکه گمرک اصولاً انباری ندارد و انبارها صرفاً برای اظهار کالا باید قبض انبار را به گمرک ارائه کنند گفت: شاخص گمرک تکالیفی است که معاون اول محترم رئیس‌جمهور به همه دستگاه‌ها ابلاغ کرده و بر این راستا ۶ تکلیف در نظر گرفته شده برای گمرک اجرایی شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا؛ در تعریف سامانه جامع تجارت، باید گفت که این سامانه مرجعی واحدجهت مدیریت فعالیت‌های تجاری بازرگانان و فعالان تجاری در حوزه ثبت، خریدوفروش، نگهداری و انبار و حمل‌ونقل کالاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این فرایند به این واسطه طراحی و اجرا شده تا کلیه مراودات زنجیره تجارت داخلی را ورود تا زنجیره توزیع و عرضه را در گیرد تا بر اساس گزارش‌های این سامانه یکپارچه در قالب زیرسامانه حوزه تجارت برون‌مرزی و تجارت داخلی تصمیم‌سازی صورت پذیرد.

برای برداشت بهتر از نحوه اثرگذاری این نوع تصمیم‌گیری‌های سامانه محور بهتر است بدانیم، بیش از ۲۳ هزار بازرگان در فرایند واردات کالا، در حال استفاده از این سامانه هستند که به طور  متوسط روزانه ۱۰۰۰ ثبت  سفارش صادر شده و حدود ۵۰۰ اطلاعیه و اعلامیه تخصیص ارز از سوی این سامانه به سامانه‌های پرتال  ارزی و سنای بانک مرکزی ارسال و دریافت می‌شود.

آثار استفاده کامل از سامانه جامع تجارت در اقتصاد

این عملکرد در حذف برگه فیزیکی و کاهش مراجعات حضوری، و تسریع در ثبت سفارش، پیگیری، پرداخت  کارمزدها، حذف مراجعه به بانک و سازمان توسعه تجارت، اطلاع ¬رسانی، ایجاد امکان خرید الکترونیکی ارز، از صرافی، کاهش نقش عامل انسانی، تایر در تهیه بانک اطلاعات برخط جهت سیاست‌گذاری و ایجاد امکان ردیابی وضعیت برای مدیران (ارشد، میانی و عملیاتی) را به وجود می‌آورد.

نکته‌ای که در این زمینه باید بدانیم این است که در اجرایی‌شدن این قانون سال‌هاست که تأخیر به وجود آمده بود که با روی کار آمدن دولت سیزدهم روند به نتیجه نهایی رساندن استفاده از داده‌های این سامانه در رأس امور قرار گرفت و تلاش شد این تأخیر در به‌کارگیری آن جبران شود.

پیگیری‌های خبرنگار اقتصادی راه دانا؛ در هفته‌های گذشته از پیمان پاک رئیس سازمان توسعه تجارت و فاطمی امین وزیر صمت در نشست خبری برگزار شده از تکمیل و به‌کارگیری این سامانه به آنجا رسید که تکمیل و به‌کارگیری این سامانه رشد ۷۰ درصدی داشته و در مراحل نهایی است و هم اکنون اکثر اتصالات زیرسامانه‌ها برقرار بوده و از دیتای آن در تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی‌ها استفاده می‌شود.

پیمان پاک در پاسخ اختصاصی به دانا؛ درباره گلوگاه و قدم نهایی در تکمیل ۱۰۰ درصدی این سامانه گفت: مشکل نهایی تکمیل و استفاده کارآمد از این سامانه به اتصال انبار گمرک به سامانه جامع تجارت برمی‌گردد که به‌واسطه اختلافات موجود بین گمرک با پیمانکاران انبار گمرکات این اتصال تکمیل نشده است.

وی توضیح داد: البته به همت وزیر اقتصاد کارگروهی تشکیل شده که پیگیر این موضوع بوده و تلاش دارند به‌سرعت این مشکل را مرتفع سازند و پس از اتصال کامل بتوانند از دیتاهای دقیق این سامانه برای تصمیم‌گیری‌های لازم در زمینه واردات و صادرات و توزیع کالا بهره حداکثری را ببرند.

گمرک به‌تمامی وظایف خود در اتصال به سامانه جامع تجارت عمل نموده است

سید روح‌الله لطیفی سخنگوی گمرک ایران در گفت‌وگو با راه دانا؛ درباره تکمیل اتصال گمرک به سامانه جامع تجارت اظهار کرد: گمرک اصولاً انباری ندارد و انبارها مربوط به مراجع تحویل‌گیرنده کالا مثل سازمان بنادر است که (۹۰درصد کالاها) در این انبارها نگهداری می‌شود و سایر کالاها نیز در شرکت‌هایی نظیر شرکت فرودگاه‌های و شرکت انبارهای عمومی است که مستقیماً اطلاعاتشان با سامانه جامع انبارهای وزارت صمت تبادل می‌شود که این انبارها صرفاً برای اظهار کالا باید قبض انبار را به گمرک ارائه کنند که شرکت انبارهای عمومی هم متعلق به صندوق بازنشستگی وزارت کار است.

وی ادامه داد: اتصال سامانه جامع تجارت با سامانه‌های گمرک در حال حاضر برقرار است و هم اکنون تقریباً ۹۰درصد دیتاهای سامانه جامع تجارت از محل سامانه‌های گمرک است، ولی درهرصورت سامانه‌ها یک موجود زنده هستند و هر بار نیازهای جدیدی برای آنها تعریف می‌شود.

وی توضیح داد: شاخص برای ما تکالیفی است که معاون اول محترم رئیس‌جمهور به همه دستگاه‌ها مثل وزارت صمت، بانک مرکزی، سازمان بنادر و نیروی انتظامی، سازمان مالیاتی، و.... ابلاغ کرده و بر این راستا برای هرکدام از دستگاه‌ها ۶ تا ۸ تکلیف در نظر گرفته شده است.

سخنگوی گمرک تأکید کرد: گمرک هم  ۶ تکلیف برعهده‌اش بوده که ۴ تکلیف از جمله تحویل همه دیتاهای گمرک تا کنون به‌صورت کامل انجام شده و بخش زیادی از دو تکلیف دیگر هم انجام شده و امیدواریم تا پایان مهلت یعنی ۳۱ مرداد مقدار اندک باقی‌مانده از تکالیف گمرک نیز کامل شود و امیدواریم سایر دستگاه‌ها هم هم‌زمان تکالیفشان را انجام دهند تا دیتاهای این سامانه کامل ور در تصمیم‌گیری‌های کلان مورداستفاده قار گیرند.

وی در پایان گفت: لازمه امروز اقتصاد ما همدلی و همکاری برای یافتن راه‌حل است و هر سازمان و نهادی با انجام وظایف قانونی خود می‌تواند به این روند کمک کند.

جلوگیری از قاچاق از طریق سامانه های هوشمند؛ مطالبه‌ای عمومی!

به گزارش راه دانا؛ بر اساس آمار ارائه شده میزان قاچاق در سال گذشته مبلغی بیش از ۲۰ میلیارد دلار تخمین زده شد که رشد ۲۰۰ درصدی را نسبت به سال‌های قبل نشان می‌داد، درحالی‌که کشور برای واردات کالاهای اساسی و تأمین ۸ میلیارد دلار به مشکل برخورده بود که این آمار نشان‌دهنده این است که با کمی همت و به‌کارگیری سامانه‌های هوشمند توان حل این مشکل به‌صورت بالفعل در کشور وجود دارد.

بر همین اساس این روزها مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مورد تأیید مسئولان نظام و همه کارشناسان است. تکمیل و راه‌اندازی سامانه جامع تجارت، یک ابزار فنی و سیستماتیک مطمئن، برای عبور از انجام امور به‌وسیله نیروی انسانی، برای رسیدن به این مقصود است.

خوشبختانه دولت سیزدهم از این روزها از تکمیل این سامانه‌ها، تا ۳۱ مرداد خبر داده است و همه دستگاه‌ها را مکلف به اتصال به سامانه مرکزی کرده است که در شرایط حساس کنونی اقتصاد و اهمیت شفاف‌سازی و تسهیل و تسریع در تجارت داخلی و بین‌الملل این موضوع اهمیت دوچندان یافته است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: سامانه جامع تجارت اتصال به سامانه تصمیم گیری سامانه ها دستگاه ها راه دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۹۹۳۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آفریقا؛ قاره فرصت ها؛ موانع همکاری های تجاری ایران و آفریقا چیست؟

تین نیوز

گزارش ها حاکی است که ایران برای رشد ۱۰ برابری تجارت با آفریقا هدف گذاری کرده، اما عدم شناخت ظرفیت ها در بین تجار ایرانی و آفریقایی، نبود یا کمبود حمل و نقل ارزان، مستمر و فراگیر و همچنین وجود مانع جابجایی مستقیم ارز و پول، از جمله موانع توسعه تجارت یا تجارت مستقیم بین ایران و قاره آفریقاست که باید برطرف شود.

 

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، امسال همزمان با اکسپو ۲۰۲۴، دومین اجلاس همکاری های ایران و آفریقا برگزار شد که پیش بینی شده بود بیش از ۲۰ کشور آفریقایی در این اجلاس حضور پیدا کنند.

طی سال های اخیر بارها بر اهمیت و ظرفیت های قاره آفریقایی برای تجار ایرانی تاکید شده است. با این حال به نظر می رسد ایران و کشورهای آفریقایی از ظرفیت های یکدیگر مطلع نیستند.

به طور کلی تجارت ایران با آفریقا سالانه ۱.۲ میلیارد دلار است که ۱.۱ میلیارد دلار آن صادرات است. بیشترین میزان تجارت خارجی بین ایران و آفریقا در سال ۱۴۰۱ اتفاق افتاد که تجارت خارجی با آفریقا به حدود ۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار رسید. اما این عدد در مقایسه با تجارت کشورهای دیگر با قاره آفریقا قابل توجه نیست و به همین دلیل سازمان توسعه تجارت اعلام کرده که برای تصاحب سهم بیشتر از بازار این قاره برنامه ریزی هایی در نظر گرفته است.

البته با توجه به اینکه حجم تبادلات تجاری آفریقا در سال گذشته حدود ۱۲۰۰ میلیارد دلار بوده، سهم ایران از این تبادلات ناچیز بوده است. همچنین باید به این نکته توجه کرد که در بازارهای آفریقا کشورهایی مثل چین و هند نفوذ قوی دارند که رقابت با آنها برای ایران تا حدودی سخت است.

با این حال رئیس جمهور در اجلاس ایران و آفریقا که روز جمعه برگزار شد، تاکید کرد که هدف گذاری یک میلیارد دلاری برای همکاری های اقتصادی ایران و آفریقا در یک سال آینده به هیچ وجه متناسب با ظرفیت های موجود نیست و حتما باید به سمت هدف ۱۰ برابری حجم همکاری های اقتصادی و تجاری فیمابین حرکت کنیم.

آنطور که یکی از مسئولان سازمان توسعه تجارت اخیرا توضیح داده، آمار تجارت با آفریقا بیشتر از عددهای اعلامی است، اما ایران به دلیل محدودیت های ناشی از اعمال تحریم ها، صادرات مستقیم به این کشورها ندارد و محصولات ایرانی از طریق کشور دوم مانند امارات، ترکیه، قطر و عمان به کشورها صادر می شود.

جزئیات تجارت ایران و آفریقا در سال ۱۴۰۲

آنطور که اخیرا سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت توضیح داده، در سال گذشته ۳۹ کشور از قاره آفریقا، مقصد صادرات کالاهای ایرانی به صورت مستقیم بودند. همچنین با وجود کاهش صادرات کشور به بخش سفید این قاره در شمال در سال های گذشته، شاهد افزایش صادرات به کشورهای الجزایر، مصر، لیبی، تونس، جیبوتی و مراکش در سال ۱۴۰۲ بودیم.

در این میان هفت مقصد نخست محصولات صادراتی به آفریقا در سال ۱۴۰۲، غنا با خرید ۱۷۳.۵ میلیون دلار، آفریقای جنوبی با ۱۴۵ میلیون دلار، تانزانیا با ۹۲.۸ میلیون دلار، کنیا با ۴۸.۷ میلیون دلار، نیجریه با ۴۸ میلیون دلار، موزامبیک با ۴۷.۱ میلیون دلار و سومالی با ۳۳.۳ میلیون دلار به صورت مستقیم بودند.

در رابطه با محصولات صادراتی به این قاره نیز باید گفت ۵۱ درصد صادرات ایران، مشتقات نفتی شامل کود اوره، قیر، گاز مایع و انواع روغن های صنعتی بود و بعد از آن ۳۷ درصد صادرات ایران را محصولات فولادی و آهنی به خود اختصاص داده است. همچنین مواد غذایی، مصالح ساختمانی، انواع فرش و کف پوش، شوینده ها و لوازم بهداشتی ، لوازم خانگی، دارو و تجهیزات پزشکی، لوازم صنعتی، قطعات خودرو، لاستیک، مواد معدنی، لوازم الکتریکی، لوستر، مبلمان و اسباب بازی از دیگر کالاهای صادراتی ایران به قاره آفریقا در سال ۱۴۰۲ بودند.

در این میان ۲۲ کشور از این قاره فروشنده مستقیم کالا به ایران در سال ۱۴۰۲ بودند که آفریقای جنوبی با فروش ۱۹ میلیون دلار، زامبیا با ۱۲.۵ میلیون دلار، غنا ۱۲ میلیون دلار، سیشل با ۱۱.۷ میلیون دلار، کنیا ۹.۵ میلیون دلار، تانزانیا با ۶.۱ میلیون دلار و اوگاندا با ۴.۱ میلیون دلار، هفت کشور نخست فروش کالا در بین کشورهای قاره آفریقا به ایران در سال گذشته بودند.

حدود ۶۶ درصد واردات ایران از این قاره مواد غذایی و کشاورزی مانند چای، ذرت، قهوه، توتون، حبوبات، لاشه گوسفند و محصولات شیلاتی بودند و ۲۱ درصد نیز مواد معدنی مانند سنگ منگنز، سنگ و خاک روی، کنسانتره گروم و ۱۳ درصد دیگر نیز عمدتا روغن صنعتی و گریس، انواع تسمه، ماشین آلات، مواد شیمیایی و صنعتی و لوازم یدکی بوده است.

قاره آفریقا با دارا بودن ۱.۳ میلیارد نفر جمعیت و ۵۴ کشور، یک فرصت بزرگ در حوزه روابط تجاری و اقتصادی است. با این حال به گفته دست اندکاران حوزه تجارت، عدم شناخت ظرفیت ها در بین تجار ایرانی و آفریقایی، نبود یا کمبود حمل نقل ارزان و مستمر و فراگیر و همچنین موانع جابجایی مستقیم ارز و پول، از موانع توسعه تجارت یا تجارت مستقیم بین ایران و قاره آفریقا است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • آفریقا؛ قاره فرصت ها؛ موانع همکاری های تجاری ایران و آفریقا چیست؟
  • آغاز به کار سامانه جامع خرید تضمینی گندم
  • اتصال ۱۷ بانک به سامانه برات الکترونیکی
  • آغاز به کار سامانه جامع برای خرید تضمینی گندم
  • ۱۱۰ میلیارد ریال برای احداث مرکز جامع سلامت مهاباد اختصاص یافت
  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور
  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور در سال ۱۴۰۲
  • کشف و ضبط ۸۴۰ بسته نیم کیلویی چای قاچاق
  • ۳۱ خرداد؛ آخرین فرصت ثبت درخواست نقل و انتقالات دانشجویان
  • کشف محموله چای قاچاق در چهارمحال وبختیاری